Novice3.8.2018

Vabilo na izobraževanje PECS


Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke Maribor, organizira izobraževanje o uporabi nadomestne komunikacije s slikami PECS Picture Exchange Communication System.

Za organizacijo izobraževanja smo se odločili zaradi naraščanja števila otrok s težkimi motnjami v komunikaciji ter potrebe njihovih staršev in strokovnih delavcev po uporabi učinkovite metode nadomestne komunikacije.

Sistem PECS uporabljamo za razvoj komunikacijskih spretnosti. Primeren je za otroke in odrasle s širokim razponom učnih in komunikacijskih težav, vključno z avtizmom. Gre za enega najbolj učinkovitih komunikacijskih pristopov, ki ga je dokaj lahko izvajati, je cenovno dostopen in znanstveno podprt.

Izobraževanje bo izvajal predavatelj iz podjetja Pyramid Educational Consultants UK Ltd. Podjetje je licencirani izvajalec usposabljanj iz PECSa za Veliko Britanijo in Irsko, usposabljanja pa izvajajo tudi v drugih državah.

Izobraževanje bo potekalo 16. in 17. novembra 2018 v dvorani IZUM-a – Institut informacijskih znanosti, Prešernova ulica 17, 2000 Maribor. Gre za dvodnevno usposabljanje, kjer bodo udeleženci spoznali osnovne principe izvajanja metode PECS. Udeleženci se bodo usposobili za izvajanje vseh 6-ih faz PECSa.

Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku, zagotovljeno je simultano prevajanje..


Kotizacija za dvodnevni seminar je 280,00 EUR in vključuje certifikat, priročnik PECS in drugo gradivo.

Rok prijave je 31. 8. 2018. Izpolnjeno prijavnico pošljite na e-naslov:

drustvo.avtizem@gmail.com

Kotizacijo nakažite na naš TRR: SI56 6000 0000 0331 811 ( LON d.d. Kranj )
Rok plačila je 10. 9. 2018
Po zaključenem izobraževanju vam bomo izstavili račun..


Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo.


Predsednica društva:
Inge ZorecPRIJAVNICA PECS 2018 - snamite si prijavnico, izpolnite in pošljite po e-pošti.10.4.2018

V namen osveščanja javnosti ob Svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, smo se starši, otroci z avtizmom in podporniki v soboto, 7. 4. 2018 zbrali in se dobre volje sprehodili skozi mestno jedro.
Kljub odsotnosti mnogih članov zaradi pouka v šolah in množičnih viroz, se nas je zbralo več kot petdeset. Dogodka se je udeležila tudi dr. Jasna Murgel, poslanka SMC, Alenka Werdonig, dipl. psih. in vodja projekta Strokovni center za avtizem ter strokovni delavci in učitelji, ki delajo z otroci z avtizmom. Imeli smo čudovito sobotno dopoldne. Za prijetno presenečenje je poskrbela pevka Nika Zorjan. Pričakala nas je v Kavarni Nana na Glavnem Trgu in nas razveselila s svojo glasbo.

Člani Društva za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke, se zahvaljujemo udeležencem sprehoda, pevki Niki Zorjan ter gospe Devani in gospodu Sebastijanu, lastnikoma Kavarne Nana.


sprehod z modrimi baloni 1
sprehod z modrimi baloni 2
sprehod z modrimi baloni 3
sprehod z modrimi baloni 4
sprehod z modrimi baloni 5
sprehod z modrimi baloni 6
sprehod z modrimi baloni 7
sprehod z modrimi baloni 8
sprehod z modrimi baloni 9
sprehod z modrimi baloni 10
sprehod z modrimi baloni 11
sprehod z modrimi baloni 12
sprehod z modrimi baloni 1310.4.2018

Zveza NVO za avtizem Slovenije                                                                 RSMZZ


VABILO


Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije vas v okviru projekta
»Avtizem – SAM z drugimi«

vljudno vabi na dogodek


»SAM – TRŽNICA«

v soboto, 14. aprila 2018, avla Pedagoške fakultete v Ljubljani od 10. do 15. ure.Dogodek »SAM – tržnica« je prvi tovrstni dogodek v Sloveniji. Namenjen je informiranju in predstavitvi različnih oblik pomoči, ki so v Sloveniji trenutno na voljo za pomoč otrokom in odraslim s spektroavtistično motnjo. Vsak otrok ali odrasli z avtizmom je poseben in potrebuje individualen pristop in obravnavo. Na »SAM – tržnici« se boste lahko osebno spoznali z izvajalci najrazličnejših oblik pomoči in terapevtskimi pristopi, ki jih lahko uporabite v življenju ali pri delu z osebo s SAM.

»SAM- tržnica« vabi starše, vzgojitelje, učitelje, specialne pedagoge, zdravnike, pediatre, javne uradnike, da se spoznajo s čim večjim številom aktualnih informacij o različnih načinih pomoči osebam s SAM.

Na tržnici se bodo s svojimi dejavnostmi predstavili člani Zveze NVO za avtizem Slovenije in mnogi drugi, skupaj 23 izvajalcev najrazličnejših oblik pomoči in terapevtskih pristopov za otroke in osebe s SAM. Predstavitve na stojnicah bodo pospremljene z razstavo, predavanji, medijskimi objavami in s spremljevalnim programom, ki se bo odvijal na manjšem odru.

Vstop je prost, predhodnih prijav ne zbiramo. Več od dogodku si lahko preberete tudi na naši spletni strani http://www.zveza-avtizem.eu.

Veseli bomo vaše družbe, vaših vprašanj in izmenjavi najrazličnejših informacij za čim uspešnejše delo in življenje z otroci, mladostniki in odraslimi s SAM.

Vljudno vabljeni, dobrodošli!


Sandra Bohinec Gorjak, univ. dipl. kom.
predsednica Zveze NVO za avtizem Slovenije


Oglejte si naš arhiv novic.